X-Dance biedt nu al een aantal jaren met groot succes het topklassen traject aan. Deze klassen hebben als doel, de dansers die meer uit zichzelf willen halen, meer uitdaging zoeken en wellicht ambitie hebben om te auditeren voor dansopleidingen, te helpen en persoonlijk te begeleiden in deze leerweg. De dansers krijgen in deze groepen veel persoonlijke aandacht en er wordt net wat meer gevraagd en verwacht. Plezier blijft voorop staan maar er is niks mooiers, dan dit plezier en deze passie te ontwikkelen naar een individu die uniek in zijn eigen kracht staat en dit kan voortzetten naar een carrière.

Audities Topklassen

Wil jij een deel zijn van deze bijzondere groepen en is dit echt iets voor jou? Kom dan naar de auditie die halfjaarlijks plaatsvindt op X-Dance. De audities voor de topklassen vinden slechts twee keer per jaar plaats ( m.u.v. de teams, hiervoor houden we 1 auditie aan het begin van het jaar), omdat wij erin geloven dat een danser zich sneller en beter kan ontwikkelen als de diegene zich in een omgeving bevindt die dit stimuleert. Wij doen dit door middel van gesloten groepen met enkel twee  instroom momenten. Zo kan de groep samen groeien en ontstaat er een sterkere groepsdynamiek.

Tijdens de moderne audities wordt tegelijk geauditeerd voor zowel modern als ballet. De uitslag wordt achteraf per mail doorgegeven.

Topklas trajecten

X-Dance heeft 3 topklas trajecten: Modern, Musical en Urban. Zie hieronder een korte toelichting per topklas.

 

Modern Topklassen

Het moderne topklas traject bestaat uit 1.5 uur selectieles op de zaterdag, 1/1.5 uur balletles op de dinsdag en een les naar keuze. Het topklas modern docententeam bestaat uit:

  • Esmee Cornet - Modern / Ballet

  • Hani Andary - Contemporary

  • Nada Belada - Ballet

Alle lessen binnen het moderne topklassen traject zijn gesloten. Dat wil zeggen dat er geen vrije instroom is en dat er met een vaste groep gewerkt kan worden. De enige instroom mogelijkheden zijn tijdens de halfjaarlijkse audities.

Het modern topklassen traject telt vier verschillende selectie groepen en één wedstrijdteam. De selectiegroepen zijn gerangschikt op leeftijd en niveau. De B en A selectie delen dezelfde leeftijd maar hebben een verschillend programma. Alle dansers van het wedstrijdteam IRON moeten naast de eigen training ook in een selectie zitten. Hieronder het lessen pakket per selectie-team.

Les 1 Les 2 Les 3
Mini-selectie Ballet topklas mini -
C-Selectie Ballet topklas C Keuze-les
B-Selectie Ballet topklas B Keuze-les
A-Selectie Ballet topklas A Keuze-les
IRON A-selectie Ballet topklas A
X-DANCE_Leef je droom_Dag 1_226.jpg
 

Urban Topklassen

Het Urban topklas traject bestaat uit een wedstrijdtraining, 1 uur bij Hassani en een uur naar keuze. Het topklas Urban docententeam bestaat uit:

  • Hassani Shaquille - Poppin’, House, HipHop

  • Sabina Mehic - HipHop Old Skool

  • Roxaine Wessels - HipHop Old Skool

  • Carmen Chloë - HipHop New Skool

  • Hani Andary - HipHop Old Skool

De Urban topklassen tellen in totaal vier teams die ieder zijn eigen specialiteit heeft en onderverdeeld zijn in leeftijden en niveau. Hieronder de verschillende teams met hun topklas pakket:

Les 1 Les 2 Les 3
XD-crew Poppin' Keuze-les
X-plosive Poppin'/HipHop Keuze-les
FunkRockerz Poppin'/HipHop Keuze-les
Technicality Poppin'/HipHop -
X-DANCE_Leef je droom_Dag 1_123.jpg

Musical Topklassen

- Coming soon - 

 

TOPKLAS Tarieven

  Topklas pakket mini Topklas pakket (3 uur) Topklas pakket (3.5 uur) Topklas pakket A (4 uur) Topklas pakket IRON (4.5 uur) UNLIMITED
Maandelijks €39,00 €54,00 €60,75 €67,50 €74,25 €89,50
Maandelijks (18+) - €56,50 €64,50 €70,00 €78,00 €99,50