over ons

X-DANCE_Leef je droom_Dag 2_217.jpg

Wie zijn wij?

Dansstudio X-Dance biedt al 16 jaar in Twente danslessen aan voor dansers vanaf 3 jaar in verschillende dansstijlen zoals ballet, hiphop, modern en streetdance. De dansschool wordt geleid door Hani Andary en Esmee Cornet, beide professionele uitvoerende dansers afkomstig uit het werkveld. Wij bieden een ontzettend breed en groot aanbod aan voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen. Of je nu puur voor je plezier bij ons komt dansen of echt verder wilt met je passie, wij doen ons best voor iedereen.

Veel dansplezier toegewenst!

Esmee en Hani

Ons verhaal

X-DANCE_Leef je droom_Dag 1_243.jpg

Dansstudio X-Dance is in 2002 opgezet door Ank Niemeyer. Ank begon met 2 dansgroepjes die in de loop van de tijd zijn uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende dansscholen in Twente. Sinds April 2018 hebben Esmee Cornet en Hani Andary samen de leiding overgenomen van de dansstudio.

Vraag je je nu af, hoe dit allemaal zo gekomen is? Nou, daar nemen we even de tijd voor. Esmee en Ank kennen elkaar al ontzettend lang. Esmee heeft naast haar danstrainingen bij de Vooropleiding Theaterdans als kind extra gedanst bij X-Dance en is vervolgens ook les gaan geven. Dit kon ze naast haar dansopleiding, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gelukkig blijven doen. (Leuk weetje, Hani en Esmee hebben elkaar leren kennen tijdens de vooropleiding van AHK, de 5 o'clock opleiding). Helaas werd lesgeven onmogelijk toen ze werd aangenomen voor de hitmusical, The Lion King in Scheveningen. Gelukkig kon Hani haar groepen overnemen en begon daarmee zijn loopbaan bij X-Dance. Natuurlijk heeft Esmee ook in haar dans-carriere bij de Lion King goed contact gehouden met X-Dance en Ank. Nadat Esmee gestopt is bij de Lion King heeft Ank aangegeven dat ze wilde gaan voor haar passie Yoga en Natuurgeneeskunde en het stokje graag wilde overdragen aan Esmee en Hani. Nu kan Ank zich volledig richten op haar eigen passie en niet te vergeten meer tijd vrijmaken voor haar altijd supportende familie. Dit is na al die jaren hard werken en het opzetten van X-Dance WELVERDIEND.

Esmee en Hani's passie is om het dansniveau van Twente naar nationaal en internationaal niveau te tillen en dat dans altijd om plezier en passie zal blijven gaan. 


Dance first, think later. It’s the natural order
— Samuel Beckett