Esmee Cornet

Specialisatie
Modern, Jazz en Ballet.

Esmee Cornet is een professionele danseres en tevens eigenaresse van Dansstudio X-Dance. Ze heeft verschillende grote producties gedaan waaronder, West Side Story in Duitsland en Disney's Lion King de Musical in Scheveningen.

Esmee is begonnen met klassiek ballet in Haaksbergen en ging op 8 jarige leeftijd naar de Vooropleiding Theaterdans in Enschede. Hierna is zij naar de 5 'o Clock Peer Performance in Amsterdam gegaan en vervolgens afgestudeerd aan de JMD (Jazz Musical Dans) aan de AHK ( Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten)

Verder heeft ze meer dan 8 jaar lesgegeven aan vrijwel alle leeftijden en choreografeert ze de Miss Beauty of Overijssel verkiezing.

Hani Andary

Specialisatie

Modern, HipHop Old-School en House. 

Bio

Hani Andary is een professionele danser en tevens eigenaar van Dansstudio X-Dance. Momenteel danst hij in de tourproductie 'I Call my Brothers' van Amsterdams Danstheater Aya.

Hani Andary komt uit Bilthoven en is op zijn 18e begonnen met dansen. Tijdens zijn studie Industrieel Ontwerpen in Delft danste hij bij het wedstrijdteam van het HipHopHuis in Rotterdam. Dit heeft hij 5 jaar gedaan, waarna hij in het laatste jaar na het halen van zijn diploma besloot professioneel te gaan dansen. Zodoende is hij via de 5 o’clock class doorgestroomd naar de Jazz- en Musical Dansacademie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), tegenwoordig bekend als UrbanContemporary.   

Ervaring

Hani heeft gedanst bij onder andere Herman van Veen (NL), Elias Lazaridis (BE) en The 100hands (DK). Daarna was hij als danser werkzaam in Duitsland in de productie Fiddler on the Roof en in 2017 was hij te zien in de Syrisch-Nederlandse productie Grand Voyage van DOX.

Nada Belada

Nada Belada , geboren in het voormalige Joegoslavië, begon haar danscarrière op achtjarige leeftijd bij de professionele dansopleiding verbonden aan het Nationale Theater Ballet en Opera. Na het afstuderen heeft ze hier nog 9 jaar gedanst als professionele danseres. Ook werd ze geselecteerd zodat ze zich kon specialiseren in Rusland. Daarnaast heeft ze een zomercursus gevolgd bij de beroemde Russische ballet legende Natalia Dudinskaya.    
Nada heeft gewerkt met verschillende choreografen en gedanst in verschillende bekende balletten in binnen en buitenland. Al 17 jaar is ze werkzaam als docent klassieke techniek en repertoire aan de Vooropleiding Theaterdans Het Stedelijk Lyceum Kottenpark te Enschede en als docent bij Kaliber Kunstenschool.

Image00003.jpg

Sabina Mehic

Sabina 'Sam' Mehic  is van origine Bosnisch en opgegroeid in Nederland. Vanaf haar 6e is ze bezig met streetdance. Later is ze zich gaan specialiseren in de originele streetdance stijlen oftewel hiphop stijlen zoals we die nu kennen. In haar lessen neemt ze haar leerlingen mee terug in de tijd naar de foundation (basis) van verschillende dansstijlen. De stijlen die ze behandelt gaan van old naar new: New Jack Swing, Popping, basics Locking, Waacking, basics Vogue, New style en House.    
Sabina heeft in een professioneel team gedanst waar ze verschillende nationale en internationale titels mee heeft behaald. Ze is samen met dit team twee keer naar de Filipijnen geweest. Hier hebben ze tv-optredens mogen geven bij onder andere “It’s Showtime”, “GoodmorningPhilipines” en een guest performance bij “Philipinas got Talent”.

Als coach doet ze het met haar huidige teams ook erg goed. In 2016 zijn de teams FunkRockerz en Technicality begonnen aan landelijke wedstrijden. Vanaf het begin hebben ze heel veel prijzen behaald.

FunkRockerz: 1e prijs NK 18-, 3e prijs EK 18- & 8e prijs WK 18-
Technicality: 2e prijs NK 18+, 9e prijs EK 18+ & 3e prijs WK 18+
Sabina heeft solo ook een aantal titels op haar naam staan: 2013: 1e prijs Spinn off Overijssel, 1e prijs NK Hip Hop International All Style Stand up battles 2016: 1e prijs NK Freestyle solo, 2e prijs EK Freestyle Solo. . 2017: Nederlands Kampioen en zilver op het WK.

Bij dansstudio X-Dance traint ze de TopKlassen, Hiphop Wedstrijdteams en Freestyle Classes. Vanaf september 2017 zal zij ook de team XD-Crew en XPlosive gaan trainen.

07122013-_MG_7344-bewerkt-2.jpg

Sharina Penterman

Sharina Penterman, 24 jaar, is begonnen met dansen rond haar 10e. Een paar jaar later begon ze met kleine optredens in het werkveld en is sindsdien nooit meer gestopt met dansen. Ze is begonnen met Jazz, Modern en Klassiek Ballet, maar haar voorkeur ging al snel uit naar Hip Hop/Urban. 

Daarnaast liggen haar interesses vooral bij Dancehall en Afro Dance. Sharina houdt van een uitdaging en wilt haarzelf als danseres en docente blijven ontwikkelen in deze stijlen. Ze vindt het belangrijk om jezelf te blijven, vooral in de danswereld. Ze is o.a. te herkennen aan haar unieke flow en stage performance. 

Na een aantal opleidingen te hebben gevolgd, is ze nu druk bezig met het afronden van de Artiest Urban Dans opleiding in Arnhem. In de toekomst wil ze graag blijven choreograferen, lesgeven en veel gaan optreden als uitvoerend danseres (in binnen- en buitenland).

WhatsApp Image 2018-05-20 at 23.13.07.jpeg

Carmen Chloe

Carmen is in 2016 afgestudeerd aan het MBO van het Rijnijssel college in Arnhem, richting artiest urban dans. Zij is gespecialiseerd in de stijl hiphop en danst in een crew genaamd Tocsick. Met deze crew heeft zij veel optredens in binnen- en buitenland gedaan en ook heeft Carmen met deze crew aan verschillende tv-programma's meegedaan, zoals Battle on the Dancefloor en Everybody Dance Now.

30711121_10212320816191853_7562498902998981886_n.jpg

Charmain Huitink

Charmain Huitink  begon met dansen toen ze 4 jaar oud was. Ze heeft in haar jeugd fanatiek aan Streetdance, Hiphop, Kinderaerobic en Jazzballet gedaan. Toen Dansstudio X-DANCE auditie hield voor het wedstrijd hiphopteam twijfelde Charmain geen moment. Ze gaf zich op en werd direct geselecteerd. Daarnaast danst ze nog in diverse andere dansklassen en volgt ze maandelijks workshops en masterclasses van bekende choreografen uit binnen en buitenland.    
Charmain geeft sinds 2009 Dansstudio X-DANCE Hiphop aan kinderen van 6 t/m 12 jr. Ze vindt het super om te zien hoe jonge kinderen groeien in hun dansbasis en zich ieder jaar een beetje meer specialiseren in haar stijl.

Ze is afgestudeerd aan de dansopleiding aan het Cios. Tevens is ze geslaagd voor de Cursus Dansdocent.

07122013-_MG_7008-bewerkt.jpg

Michelle Rigter

Michelle Rigter, dansdocente in het professionele en amateurwerkveld. Op haar 10e is zij begonnen aan de vooropleiding van de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Uiteindelijk is zij op de opleiding van de Fontys Dansacademie in Tilburg beland; zij heeft gekozen voor de richting dansdocent. In 2012 is zij geslaagd.    
Michelle heeft op verschillende plekken in Nederland lesgegeven zoals: MBO Dans Goes, Opstapcursus Fontys Dansacademie Tilburg, Universiteit Tilburg en op verschillende amateur-dansscholen in Brabant. Ook het Diff Dance Centre en MBO Dans Zwolle staan op haar werkervaringslijst. Naast klassiek ballet geeftzij ook les in modern, jazz, streetjazz en kinderlessen.

Sinds oktober 2016 is Michelle werkzaam bij Dansstudio X-Dance en geeftzij de klassiek balletlessen en freestyle les op de donderdag in Hengelo. Zij heeft hier helemaal haar plek gevonden en is dan ook heel blij dat ze voor Dansstudio X-Dance werkt. Michelle zet zich altijd 100%in voor haar leerlingen en probeertwekelijks leuke, leerzame en inspiratievolle lessen te geven. Techniek, samenwerken, creativiteit, en individuele uitdaging staan centraal in haar lessen.

Hopelijk tot ziens in één van mijn danslessen!

ballet.jpg

Roxaine Wessels

Roxaine Wessels is op 8 jarige leeftijd begonnen met dansen bij X-DANCE. Hier kwam ze er al snel achter dat dansen haar passie is. Al snel werd ze toegelaten tot de selectie Modern/Jazz en heeft daar jarenlang op hoog niveau getraind.    
Toen ze hoorde dat er audities kwamen voor een nieuw hiphop wedstrijdteam heeft ze zich meteen ingeschreven. Ze werd direct toegelaten en kwam er zo achter dat hiphop helemaal haar ding is.

Ze danst nu nog steeds in de Technicality CREW en heeft zowel solo als met het team diverse prijzen behaalt op het NK, EK en WK. Roxaine studeert aan de Dansopleiding op het Creative College in Utrecht waar ze volgend jaar hoopt af te studeren. Zij geeft les in Streetdance en Hiphop.

20479490_880581505414707_6165864270239357895_n.jpg

Marlou Gerritzen

Marlou Gerritzen was 11 jaar toen ze begon met dansen in diverse stijlen. Om haar talent verder te ontwikkelen is ze naar de dansopleiding in Zutphen gegaan. Tijdens een stage is ze bij X-DANCE terecht gekomen. Dit klikte meteen en Marlou werd vervolgens toegelaten tot het docententeam en de Technicality Crew. Met Technicality heeft ze diverse prijzen behaald op het NK, EK en WK.    
Haar dansopleiding is ze voortijdig gestopt om verder te studeren voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang omdat ze liever met jonge kinderen wil werken. Daarnaast vindt zij lesgeven super leuk. Zo blijft dansen uiteraard een groot deel van haar leven.

23843556_1752212694853652_1245706737334087628_n.jpg

John-Eduard Verhulsdonk

John-Eduard Verhulsdonk in de breakingscene beter bekend als Martinez, kwam op zijn 12de in aanraking met Breakdance in Florida U.S.A.    
Pas nadat hij van Curaçao naar Nederland verhuisde was hij steeds vaker in de dansscene te vinden. Met zijn toenmalige groep Streetbreakerz ging hij alle nationale battles af. In het jaar 2004 begon hij in Arnhem met de opleiding voor dansdocent. Deze heeft hij in 2008 succesvol afgerond.

Ondertussen maakte hij deel uit van de groep EXG (Extraordinary Gentlemen) waarmee hij tot vandaag over de hele wereld battlet. Naast het geven van danslessen is hij ook actief als internationale DJ onder de naam “M-Colombia”. Zijn passie is om zijn passie en skills door te geven aan de volgende generatie.

07112016-john eduard.jpg

Valeria Sarvasian

Valeria begon al te dansen voordat ze kon lopen. Toen ze 7 jaar oud was deed ze mee aan haar eerste danswedstrijd en won de 1ste prijs. Dit motiveerde haar om mee te doen aan meer wedstrijden en al snel danste dit talentje als achtergronddanseres bij Chipz. Toen Valeria bij Dansstudio X-DANCE kwam lessen stroomde ze snel door naar het wedstrijdteam HipHop waarmee ze heeft meegedaan aan landelijke danskampioenschappen. 

Het duurde niet lang voordat Valeria bij X-DANCE met haar eigen lessen begon. Dit vond ze zo leuk dat ze de dansdocentenopleiding ‘TEC2TEACH’ in Tilburg heeft gedaan. Ondertussen geeft ze meer dan 10 jaar les bij Dansstudio X-DANCE en heeft ze de cursussen DansDocent en Creatieve Therapie afgerond! Met haar team InspireNation trad ze veel op en vormde zichzelf over de jaren naar een echte entertainer.

07122013-_MG_7120-bewerkt Topklas.jpg

Iris Heising

Iris Heising is 16 jaar oud en is een échte X-DANCE-original. Ze danst de hele week rond van Ballet tot HipHop, van House tot Modern. Ze danst in het wedstrijdteam modern 'IRON' en het HipHop wedstrijdteam 'The Funk Rockerz' en dit maakt haar mooi all-round. Iris is dit jaar bovendien aangenomen bij de dansopleiding van Amsterdam: Lucia Marthas en gaat hier volgend jaar aan beginnen!

WhatsApp Image 2018-05-16 at 21.15.18.jpeg

Lotte Leppers

Lotte Leppers is een danser in hart en nieren. Ze danst al sinds haar 6e en heeft de vooropleiding gevolgd bij het Kottenpark in Enschede. Lotte heeft als doel professioneel danser te worden en naar de HBO dansacademie te gaan in Amsterdam. Ze danst momenteel in zowel het moderne wedstrijdteam 'IRON' als de HipHop wedstrijdteam 'Technicality'. Ze is dus thuis is HipHop en Modern wat haar een échte all-round danser maakt. 

WhatsApp Image 2018-05-16 at 21.13.15.jpeg