IRON

IRON is het moderne wedstrijdteam van X-Dance. De dansgroep is in 2016 opgericht door Hani met als doel het beeld van moderne dans te veranderen. De naam IRON komt van het nummer waar de eerste wedstrijdchoreografie op is gemaakt 'Woodkid - IRON' en is gekozen om een tegenhanger te bieden voor de zachte en esthetische kwaliteiten waar modern vaak mee geassocieerd wordt. Modern kan alles zijn en voor IRON is het de vrijheid van expressie wat hun typeert.

IRON heeft al heel wat prijzen gewonnen: 1e prijs Nederlands Kampioenschap Dance Stars Advanced U18  | 1e prijs Dance Waves 'Teens' | 1e prijs voorronde Kunstbende Overijssel | 1e prijs Dance Stars Advanced U18 voorronde

De dansers van IRON zijn: Lotte Leppers | Iris Heising | Mara Tanke | Famke van Eck |Iris Wilms | Sophie van Pelt. 

Hani Andary