Klik op de afbeelding om de bijbehorende video te bekijken

Breakdance

Breakdance staat ook wel bekend als breaking of b-boying. Het is een acrobatische dansstijl waarbij het ontwikkelen van een eigen stijl, originaliteit en expressie erg belangrijk zijn. Tijdens de training werk je aan je footwork, toprocks, powermoves & Freezes. Bekende breakdancebewegingen zijn o.a. de Headspin, Windmill, Swipe & Sixstep.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

Klik hier voor het rooster van Borne

Freestyle

Binnen de freestyle les staat het voelen en jezelf zijn centraal. De docent begint bij de basics: het leren luisteren naar de muziek, het ritme en daarbij vrij te bewegen. Van daaruit wordt verder gewerkt naar het ontwikkelen van eigen skills, creativiteit, muzikaliteit en controle binnen de dans. Hierbij worden technieken van verschillende dansstijlen behandeld. De essentie van deze les is om erachter te komen wie je zelf bent binnen je dans en hoe je dit in je voordeel kunt gebruiken binnen competities. Met deze vaardigheden kun je meedoen aan freestyle battles en solo wedstrijden.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

Kleuterdans

Op vrolijke kindermuziek werken de kleuters tijdens de les met ritme, ruimte, coördinatie, muzikaliteit en de eerste danstechnieken. Natuurlijk leren ze ook een dansje aan waarmee ze kunnen optreden.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

Streetdance

Streetdance is ontstaan begin jaren ’80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. Hier komt ook de naam vandaan. Deze dansers zijn vaak gekleed in “baggy clothes”. Dit is ruim en dansbaar zittende kleding. In Europa brak streetdance pas door in de jaren ’90. Deze stijl had veel invloed op mode, videoclips, graffiti, dj’s, rappers, scratchers, etc. De ene na de andere film kwam uit met daarin veel aandacht voor de streetdance-cultuur. Bij streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Streetdance verandert hierdoor eigenlijk continu. De streetdance bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

Klik hier voor het rooster van Hasselo

Klik hier voor het rooster van Borne

Contemporary

Contemporary betekent hedendaags en staat voor hedendaagse moderne dans. De Urban stijlen hebben hun weg naar het theater gevonden en is niet alleen maar een plek geworden voor Klassiek en Neo-klassieke stijlen. Stijlen zijn niet meer uit elkaar te denken en dat is ook te zien in Contemporary. Hier worden alle stijlen en technieken gecombineerd tot een vrijheid van stijlloze expressie.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

HipHop

In de HipHop reguliere lessen wordt er een choreografie aangeleerd op een specifiek nummer. De beat, tekst en/of accenten worden gebruikt om de dans op uit te voeren. Binnen deze lessen is het muziekgebruik zeer divers. De dansstijl die uitgevoerd wordt binnen deze lessen is de basis van de Newstyle (New York style) en van de streetdance. Tijdens de wedstrijd- en topklaslessen wordt er gebruik gemaakt van oldschool hiphop dansstijlen en muziek. Binnen deze lessen wordt de nadruk gelegd op de techniek en foundation van de oldschool hiphop dansstijlen. De lessen zorgen niet alleen voor een uitstekende ontwikkeling in techniek, maar ook voor een uitgebreide kennis van de verschillende dansstijlen. Deze kennis is van belang omdat die zal worden behandeld binnen dansopleidingen. Daarnaast kunnen dansers zich beter ontwikkelen als ze weten wat ze doen. De dansstijlen die behandeld worden binnen deze lessen zijn: original streetdance (de dansstijl die nu bekend is als hiphop), popping, locking, basics b-boying en new jack swing.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

Klik hier voor het rooster van Haaksbergen

Modern/Jazz

Modern/Jazz combineert de danstechnieken uit de Jazzdance met pure menselijke emoties als bewegingsvorm. Dit kun je op duizend en één manieren uiten, bijvoorbeeld in alledaagse natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam zoals: draaien, rennen, vallen, lopen, springen, hurken, rollen, etc. Het is een dansvorm waarbij expressie en improvisatie net zo belangrijk is als danstechniek.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

Fit & Stretch

Bij Fit & Stretch werken we aan conditie en flexibiliteit, waarbij de nadruk op stretchen zit. Twee disciplines die eigenlijk niemand voor de lol doet, toch zijn ze ontzettend belangrijk en essentieel voor een danser. De les opbouw bestaat uit een cardio gedeelte waarbij de hartslag omhoog gaat en de spieren de kans krijgen flexibel en warm te worden. Vervolgens gaan we aan de slag met verschillende stretches voor het hele lichaam. Ieder lichaam is uniek en er wordt veel persoonlijke aandacht besteed aan hoe jij en je spieren het beste samen kunnen werken. Het resultaat is, dat je je lekkerder, fitter en flexibeler in je lijf voelt zitten.    Klik hier   voor het rooster van Hengelo

Bij Fit & Stretch werken we aan conditie en flexibiliteit, waarbij de nadruk op stretchen zit. Twee disciplines die eigenlijk niemand voor de lol doet, toch zijn ze ontzettend belangrijk en essentieel voor een danser. De les opbouw bestaat uit een cardio gedeelte waarbij de hartslag omhoog gaat en de spieren de kans krijgen flexibel en warm te worden. Vervolgens gaan we aan de slag met verschillende stretches voor het hele lichaam. Ieder lichaam is uniek en er wordt veel persoonlijke aandacht besteed aan hoe jij en je spieren het beste samen kunnen werken. Het resultaat is, dat je je lekkerder, fitter en flexibeler in je lijf voelt zitten.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

Dancehall

Dancehall is een sexy, stoere en bovenal ritmische Urban dansstijl die van origine uit Jamaica komt. Op de beat shake je je hele lichaam los. Op dit moment is deze dansstijl ongelooflijk hip in het westen van Nederland. Zodra je de bewegingen begrijpt is het een stijl waarmee je keihard kunt knallen.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is een sierlijke dansstijl. Je ontwikkelt een uitstekende (dans)houding, wordt soepel, werkt aan je conditie en krijgt een gevoel voor ritme. De kenmerken van het klassieke ballet zijn mooie lijnen, hoge benen en sierlijkheid in beweging. Tevens is klassiek ballet een uitstekende basis voor elke danser in iedere dansstijl. In de balletles worden oefeningen aan de barre gecombineerd met danscombinaties en sprongen over de diagonaal.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

Peuterdans

Peuters gaan vol fantasie op in hun spel. Daarom staan fantasie, dans en muziek centraal binnen de peuterdans.
Met behulp van thema’s, kinderliedjes en eenvoudige danspasjes gaan de peutertjes spelenderwijs over tot bewegen en dansen.

Klik hier voor het rooster van Hengelo

Tap

Ritme, timing en dans, dat is de essentie van tapdance. Deze dansvorm is ontstaan in Amerika in de negentiende eeuw. Het hoogtepunt van het tap lag tussen 1900 en 1955. Denk aan grote shows op Broadway en aan de vele Hollywoodfilms en musicals. In de taples leer je de authentieke danspassen en combinaties uit de beginjaren, uitgevoerd op muziek uit die tijd, maar ook nieuwe danscombinaties op eigentijdse muziek. Muziek maken met je voeten!    Klik hier   voor het rooster van Hengelo

Ritme, timing en dans, dat is de essentie van tapdance. Deze dansvorm is ontstaan in Amerika in de negentiende eeuw. Het hoogtepunt van het tap lag tussen 1900 en 1955. Denk aan grote shows op Broadway en aan de vele Hollywoodfilms en musicals. In de taples leer je de authentieke danspassen en combinaties uit de beginjaren, uitgevoerd op muziek uit die tijd, maar ook nieuwe danscombinaties op eigentijdse muziek. Muziek maken met je voeten!

Klik hier voor het rooster van Hengelo