Seizoen 2019 - 2020

Nieuwe locatie: Berfloweg 41, 7553JM, Hengelo

Voor het volgend seizoen gaat er weer veel veranderen! Zo krijgen wij nieuwe stijlen erbij zoals: Feminine, Commercial, Pop Show Musical en drie nieuwe teams. Het rooster voor volgend seizoen wordt uiterlijk 1 augustus gepubliceerd, dus hou de website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar info@x-dance.nl!

——Rooster 2019 - 2020 wordt uiterlijk 1 augustus gepubliceerd——

Seizoen 2018 - 2019

Benieuwd naar het rooster van afgelopen jaar? Hieronder vindt je het lesaanbod op onze hoofdlocatie van het afgelopen jaar.

 

ROOSTER UITLEG

12- JAAR (LEEFTIJD)

Alle lessen tot 12 jaar oud zijn ingedeeld op leeftijd. Bij X-Dance houden we deze leeftijden niet streng aan, het belangrijkste is dat je een les vindt die bij je past, maar bij kinderen onder de 12 willen leeftijdsgenoten vaak bij elkaar zitten. 

12+ JAAR (NIVEAU)

Vanaf 12 jaar laten wij de leeftijd categorieën los en stappen wij over op niveau's. Vanaf deze leeftijd gaat de ontwikkeling vaak zo snel dat het veel beter werkt om op niveau les te zoeken dan op leeftijd. We hebben nog wel paar specifieke 18+ en adult lessen die je op het rooster kunt vinden.

VAKANTIES

Tijdens de volgende vakanties wordt er géén les gegeven op X-Dance. Herfstvakantie: 21 okt - 28 okt, Kerstvakantie: 23 dec - 6 jan, Krokusvakantie 17 feb - 24 feb, Goede vrijdag 19 april, Pasen 21 apr - 22 apr, Koningsdag 27 april, Meivakantie 20 apr - 5 mei, Hemelvaartsdag 30 mei, Pinksteren 9 jun - 10 jun, Zomervakantie 30 jun ->

HIPHOP G-TEAM

Het hiphop G team is voor dansers met een licht verstandelijke beperking (lvb). Een lvb is van de buitenkant vaak niet te zien bij een kind of jongere. Volgens de diagnostische criteria zijn er twee kenmerken van een lvb. Het kind of jongere heeft een IQ tussen de 55 en 85 en er is sprake van een beperking in het sociaal aanpassingsvermogen (Blik op hulp, 2013).

Deze les wordt gegeven door Sabina Mehic. Sabina heeft Sociaal Cultureel werk (MBO) en Maatschappelijk werk en Dienstverlening (HBO) gestudeerd. Binnen haar studie op het HBO heeft ze zich ook nog gespecialiseerd binnen de Jeugdzorg. Dit maakt dat ze professioneel jeugdzorgwerker is. Haar jarenlange ervaring binnen het lesgeven gecombineerd met haar twee studies maakt haar erg gemotiveerd en bekwaam is om deze nieuwe les bij X-Dance te geven.

Bij X- Dance werken we volgens de SOS methode. In het kort:

  • Snappen: Kinderen of jongeren met een lvb begrijpen dingen minders snel of goed, de informatieverwerking gaat moeilijker (Blik op hulp, 2013). Daarom zijn de G hiphop lessen minder hoop van tempo en makkelijker te volgen voor deze kinderen of jongeren.

  • Onthouden: Het geheugen van een lvb jongere kan wat minder ontwikkeld, waardoor zo’n jongere veel herhaling nodig heeft en niet teveel informatie in een keer kan verwerken (Blik op hulp, 2013). Binnen de G lessen komt veel herhaling voor en zorgen we ervoor dat we pas verder gaan als de jongere het goed onder de knie heeft.

  • Spreken: Het taalgebruik en de vocabulaire van kinderen of jongeren met een lvb is vaak wat minder uitgebreid. Het is dan lastiger voor ze om uit te drukken wat ze bedoelen (Blik op hulp, 2013). Bij X-Dance houden wij hier rekening mee door op ons taalgebruik aan het niveau van de jongeren aan te passen.

Bron