Hassani Shaquille

Specialisatie
Poppin', House en HipHop

Bio
Hassani Shaquille ontwikkelde zijn liefde voor dans in Suriname toen hij Missy Elliot zag dansen. Op 11-jarige leeftijd verhuisde zijn familie naar Nederland en hier is hij echt danslessen gaan volgen. Door zich te ontwikkelen in verschillende stijlen zoals hiphop, house en popping werd hij breed opgeleid. Al snel kreeg hij de vraag of hij les wilde geven in Oldschool Hiphop.

In het HipHopHuis begeleidt hij verschillende dansliefhebbers in het proces om zelf te groeien als freestyle dansers. Het belangrijkste wat Hassani zijn leerlingen wilt meegeven is muzikaliteit. Als danser moet je lichaam één worden met de muziek. Hij vindt het belangrijk dat zijn leerlingen zich ontplooien en een eigen unieke stijl kunnen ontwikkelen.
Hij is daarom ook erg trots op het succes die zijn leerlingen hebben behaald. Zo trainde hij de crew ‘The pigeons’ die nu op veel battles winnen binnen de dansscene. De afgelopen jaren was hij zelf ook represent tijdens diverse (inter)nationale battles. Zo won hij in 2014, 2017 en 2018 Juste Debout.

9f28e499-a1b5-4aa4-bde9-a7a5bdfdbd2c.jpg
Esmee Cornet